Ismét diétázok, ezzel együtt próbálok egészségesebben étkezni, egészségesebben készíteni el azokat az alapanyagokat amit szabad ennem.
A fodros kelbimbó egy újdonság növény nálunk is, ahogy a kolleganőm Sütő Edith is írta róla ITT , a fodros kelbimbó amit nálunk Kalebrux néven árulnak, de külföldön Kalette néven ismert, a lila fodroskel és a kelbimbó keresztezéséből született, olyan szép, mint egy kis virág. Az íze erőteljes káposzta íz szerintem. Mi szeretjük nagyon :) Én Londonban már a tavaly is használtam.
Hozzávalók (2 személy részére): 40 dkg csirkemáj, 10 dkg fodros kelbimbó, 1 hagyma, kevés olívaolaj, só, bors.
A körethez: 1 borospohár köles, 1 hagyma, só, bors, 1dl paradicsomlé,
szárított petrezselyemzöld.
Elkészítése: A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük az olívaolajon, hozzáadjuk a csíkokra vágott májat, a fodros kelbimbócskákat, borsozzuk, kevés vizet töltve alája pár perc alatt puhára pároljuk, csak annyira, hogy a máj éppen csak omlós legyen.
A körethez a finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük
az olívaolajon, hozzáadjuk a kölest, sózzuk, felöntjük kb 4 dl vízzel, puhára
pároljuk. Amikor a köles már majdnem puha hozzáadjuk a paradicsomlét és a
petrezselyemzöldet, teljesen puhára pároljuk.
A fotó INNEN
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése