Hozzávalók(2 személyre): 40 dkg juhhús, 1 hagyma, sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 kisebb zeller, 1 dl paradicsomlé, 8 zöld olajbogyó, só, bors, kevés olívaolaj, 2 evőkanál ecet. A körethez: 1 borospohár köles, 1 hagyma, só, bors, 1dl paradicsomlé, szárított petrezselyemzöld.
Elkészítése: A
juhhúst a 2 evőkanál ecettel , annyi vízben ami ellepi majdnem puhára főzzük. A
finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük az olívaolajon, hozzáadjuk az
apró lyukú reszelőn lereszelt sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert, az
előre főzött húst, kevés vizet töltve alája puhára pároljuk. Az utolsó tíz
percben hozzáadjuk a karikára vágott olajbogyót és a paradicsomlevet. A
körethez a finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük az olívaolajon,
hozzáadjuk a kölest, sózzuk, felöntjük kb 4 dl vízzel, puhára pároljuk. Amikor
a köles már majdnem puha hozzáadjuk a paradicsomlét és a petrezselyemzöldet,
teljesen puhára pároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése