2016. február 17., szerda

Sonkás pizza

Ismét pizza :)


Hozzávalók (3 személyre): A pizzatésztához:30 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 2 evőkanál olívaolaj, 1 kávéskanál cukor, kb. 1 dl tej (amennyit felvesz), 2 evőkanál tejföl, só. A feltéthez: 50 dkg gépsonka, 10 dkg füstölt szalonna, 4 – 5 karika csípős paprika, 1 hagyma, 2 dl tejföl, 10 – 15 dkg sajt, 7 – 8 cikk fokhagyma, só, bors, kevés vaj. 
Elkészítése: Az élesztőt a cukorral és a langyos tejjel elkeverjük. A liszttel, a sóval, az olívaolajjal, a tejföllel, az élesztős tejjell rugalmas tésztát gyúrunk. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. Amíg a tészta kel előkészítjük a feltétnek valót. A fokhagymát meghámozzuk, áttörjük. A tejfölt alaposan elkeverjük az áttört fokhagymával, kevés borssal, pici sóval. A szalonnát és a sonkát csíkokra vágjuk, kissé megpirítjuk. A sajtot lereszeljük. Amikor a tészta megkelt három részre osztjuk, lisztezett deszkán három közepes méretű körré nyújtjuk, megkenjük a fokhagymás tejföllel, ráreszelünk kevés sajtot, ráhelyezzük a sonkát, csípőspaprikát, a karikára vágott hagymát, előmelegített sütőben készre sütjük.Utolsó 5 percben még sajtot reszelünk a tetejére, ráolvasztjuk.

Nincsenek megjegyzések: