Hozzávalók (3 személyre): A pizzatésztához:30 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 2
evőkanál olívaolaj, 1 kávéskanál cukor, kb. 1 dl tej (amennyit felvesz), 2
evőkanál tejföl, só. A feltéthez: 50 dkg gépsonka, 10 dkg füstölt szalonna, 4 – 5 karika csípős paprika, 1 hagyma, 2 dl tejföl,
10 – 15 dkg sajt, 7 – 8 cikk fokhagyma, só, bors, kevés vaj.
Elkészítése: Az
élesztőt a cukorral és a langyos tejjel elkeverjük. A liszttel, a sóval, az
olívaolajjal, a tejföllel, az élesztős tejjell rugalmas tésztát gyúrunk.
Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. Amíg a tészta kel előkészítjük a
feltétnek valót. A fokhagymát meghámozzuk, áttörjük. A tejfölt alaposan
elkeverjük az áttört fokhagymával, kevés borssal, pici sóval. A szalonnát és a
sonkát csíkokra vágjuk, kissé megpirítjuk. A sajtot lereszeljük. Amikor a
tészta megkelt három részre osztjuk, lisztezett deszkán három közepes méretű
körré nyújtjuk, megkenjük a fokhagymás tejföllel, ráreszelünk kevés sajtot,
ráhelyezzük a sonkát, csípőspaprikát, a karikára vágott hagymát, előmelegített
sütőben készre sütjük.Utolsó 5 percben még sajtot reszelünk a tetejére,
ráolvasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése