2016. február 18., csütörtök

Sertéspecsenye savanykásan

Én nem kóstoltam, de azt mondják finom volt :)


Hozzávalók: (4 személy részére):  1 kg sertés fehérkaraj, 1 citrom, 10 dkg vaj, 2 babérlevél, 1 teáskanál ecetes tárkony, 1 dl tejföl, só, bors.
Elkészítése:
1.       Előkészítjük a hozzávalókat: a húst, a citromot, a vajat, a babérlevelet, a tárkonyt, a tejfölt.
2.       A húst felszeleteljük, enyhén kipotyoljuk.
3.       A húst sózzuk, borsozzuk, egy tálba rétegeljük, rálocsoljuk a citrom kiszorított levét, a hűtőben 1 órát pihentetjük.
4.       A pihentetés után a húst egy lábosba tesszük, hozzáadjuk a tárkonyt, a babérlevelet, leöntjük a felforrósított vajjal, felöntjük 2 – 3 dl vízzel, puhára pároljuk.
5.       Miután a hús megpuhult zsírjára sütjük, megpirítjuk.
6.       A húst kivesszük a zsírjából, melegen tartjuk, a zsírjában elkeverjük a tejfölt, majd ezzel tálaljuk a húst.
Megjegyzés: Héjában főtt krumplival tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: