Hozzávalók: (4 személy részére): 1 kg sertés fehérkaraj, 1 citrom, 10 dkg vaj, 2 babérlevél, 1 teáskanál ecetes tárkony, 1 dl tejföl, só, bors.
Elkészítése:
1.
Előkészítjük a hozzávalókat: a húst, a citromot,
a vajat, a babérlevelet, a tárkonyt, a tejfölt.
2.
A húst
felszeleteljük, enyhén kipotyoljuk.
3.
A
húst sózzuk, borsozzuk, egy tálba rétegeljük, rálocsoljuk a citrom kiszorított
levét, a hűtőben 1 órát pihentetjük.
4.
A
pihentetés után a húst egy lábosba tesszük, hozzáadjuk a tárkonyt, a
babérlevelet, leöntjük a felforrósított vajjal, felöntjük 2 – 3 dl vízzel,
puhára pároljuk.
5.
Miután
a hús megpuhult zsírjára sütjük, megpirítjuk.
6.
A
húst kivesszük a zsírjából, melegen tartjuk, a zsírjában elkeverjük a tejfölt,
majd ezzel tálaljuk a húst.
Megjegyzés: Héjában főtt krumplival tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése