2011. május 4., szerda

Tulipános saláta

A kertünkben nyílott néhány gyönyörű, húsos szirmú tulipán, és nemrég olvastam, hogy a tulipán is ehető virág, ezéert a fagyin kívül salátába is kipróbáltam. A szirmoknak friss, édes ízük volt.



Hozzávalók:
  • 4 - 5 piros retek
  • 2 szál zöldhagyma
  • 1 húsos paprika
  • kevés juhsajt
  • 4 tulipán szirom
  • pici só
  • 2 evőkanál tejföl
Elkészítés:
A retket, a paprikát, a sajtot, a szirmokat kockákra vágtam, a zöldhagymát felkarikáztam, mindezt megsóztam, és elkevertem a tejföllel. Érdekes ízvilág alakult ki, lehet jobban illett volna a tulipán pl. fejessalátához. Aki szereti az új ízeket, annak csak ajánlani tudom.

4 megjegyzés:

Márti írta...

Az orgonáról én is már olvastam, de tulipán? lehet én is megkóstolom?

Kati írta...

Márti, utánanéztem a tulipán is ehető virág, nekünk a korábban nyíló fajta is van a kertben, nagy piros virágai vannak, jó vastag ,húsos szirmokkal. Finom édes ízük van, és a tulipán jellegzetes illata is érzik rajta.

Panna írta...

Látom nagyon kísérletezős kedvű vagy :)) Csupa jó ötlet!

Kati írta...

Panna, köszönöm.