Május elsejét, ha az idő engedi mindig kinnt a zöldben töltjük, ha csak a gyümölcsösben is. Nem a munka ünnepét üljük, hanem olyan számunkra ez a nap, mintha a kirándulás, nyáridény hivatalos kezdete lenne. Az idén a szüleim kis gyümölcsösében süttettük magunkat a nappal.
Az ételkészítés ilyen esetekben a férfiak feladata, ők raknak tüzet stb. Az idén nagyrészt a párom végezte ezeket a műveleteket, édesapám és az öcsém besegítettek neki. Mi édesannyámmal csak a kajálásban vettünk részt.:) Néha még ilyen is legyen :).
Semmi különlegeset nem sütöttünk, a disznóhúst csak egyszerűen otthon kiklopfoltuk, sóztuk, borsoztuk, a miccset azt nálunk készen árulják, és a kolbászt is készen vettük. Sütés előtt mindenféle húst bekentünk, fokhagyma, só, bors, olaj keverékéből készült páccal. És persze mindez a páromnak köszönhetően az ún. tárcsalapon sült meg. Kenyérrel és salátával fogyasztottuk. Na és egy pohár hideg sörrel.
Következzenek a pillanatképek:
|
Nem egy alakkímélő étel, de kinnt a szabadban én is szívesen megeszek egyet.
|
|
A pác |
|
Tyúkszemvirág |
|
Őt nem ettük meg :) |
7 megjegyzés:
Nagyon jó kis szabadtéri programotok volt! Ezek szerint nálatok legalább szép volt az idő május 1-én. Nálunk sajnos esett az eső, most is esik :S
Az a tárcsa nagyon guszta!! Bármelyik sültet most is bevállalnám róla :)
Nagyon fincsk mind,mi ugyanezeket ettük,de sült szalonnát is,mert szerintem az verhetetlen:)
Én is szalonnát kértem hamarabb, nagyon ízlett ott kint az erdőszélen!
Látom nektek is jól telt, ennyi finomság mellett...:)
Éljen május elseje ! Nagyon finomakat ettetek, egészségetekre!
Nekem is nagyon tetszik a tárcsa tartalma!:-)
Panna, nagyon szép idő volt, annyira, hogy a két karom le is égett. De délután itt is volt egy kis csepergő.
Mária, Edó, Éva, Ditta, igen a zöldben általában ez a menü, a szalonnát fel szoktuk szúrni nyársra, és kennyérre csepegtetve enni.
Megjegyzés küldése