Hozzávalók:
- 3 borospohár orgonaszirom
- 3 borospohár cukor
- 3 borospohár víz
- másfél citrom leve
A cukrot a vízzel felforraltam, amikor forrni kezdett beletettem az orgonaszirmokat. A legkisebb lángon addig pároltam amíg besűrűsödött. Egy éjszakát állni hagytam, majd másnap hozzáadtam a citromlét, és ezzel együtt újra felrorraltam. Tiszta, száraz üvegbe töltöttem, és melegdunsztba tettem.
Az állaga szinte a mézhez hasonló, lehet elég lett volna bele picivel kevesebb cukor is. De a lényeg az, hogy egy finom, illatos, különleges lekvárt kaptam.
14 megjegyzés:
Hogy miket tudok meg , még nem is hallottam hogy orgonából is lehet lekvárt.Nagyon guszta, gondolom finom lehet az illata is!
Őrület, hogy már megint mit készítettél!! Ha az orgona illatára gondolok, fenomenális lehet!!
Még nem is hallottam róla, pláne nem ettem, de nagyon szívesen megkóstolnám!
Éva, Mária, igen az illata is fincsi, bár nem annyira érzik mint frissen, inkább csak akkor mikor főzöd.
Eszter, nagyon finom, én már megkóstoltam.
Nem mondod, hogy lekvárt is készítettél belőle? Nagyon-nagyon ötletes!!!
Majdnem olyan, mint az othello lekvár.Finom és különleges lehet.
Wow!!! :) Ezt is mentettem! :) Mihez hasonlítható az íze?
Éva, igen az illata is különleges.
Nelli, Mesi, nagyon különleges íze van, édes is, kesernyés is, olyan virágos. Nem nagyon tudom hasonlitani semmihez.
De jó! Kár, hogy már nem virágzik az orgona! :( Na nem baj, majd jövőre :)
Flóra, köszönöm.
De érdekes! Ha ismét nyílik az orgona, föltétlenül ki kell próbáljam! :)
hát itt is sajnálattal állapítom meg, hogy nekünk egy kis kivénült fehér orgona bokrunk van csak. arról pedig férj nem enged gyűjtögetni :(
Elkészítettem én is az orgona lekvárt,az enyém elég folyékony lett,inkább szörp mint lekvár :o)
IsaBella, gondolom azóta már nyílt az orgona:)
4Gyerek, hát arról nem is szabad:)
Rózsa, lehet még főzni kellett volna, hogy sűrűsödjön, nálam szinte méz állaga volt, jól besűrűsödött.
Megjegyzés küldése