Hozzávalók:
- 2 maréknyi tövisaljú gomba
- 2 tojás
- 1 evőkanál olaj
- só
- bors
- néhány szál petrezselyemzöld
- kevés sajt a diszítéshez
A gombát megtisztítottam, megmostam, megvágtam, az olajon picit átforgattam, majd kevés vizet töltöttem alája, és puhára pároltam. A tojásokat sóval, borssal felvertem, hozzáadtam az apróra vágott petrezselyemzöldet. Amikor a víz teljesen elpárolgott a gomba alól, és csak az olaj maradt ráöntöttem a tojásokat, és kocsonyásra sütöttem. A tányéron még forrón megszórtam reszelt sajttal.
9 megjegyzés:
Hú, nagyon megkívántam a gombát, ahogy ezt elolvastam!:)Fincsi lehetett! Készítettem is egy pörköltet, igaz, jobb híján laskából...Mifelénk nincs tövisaljú, sajnos!:(
Itt most pontosan reggel, fél kilenc van, iszogatom egy nagy csésze kávét. De szeretnék egy kis adagot ebböl a finom gomba rántottábol:DDD
Hú de jól néz ki,gomba tojás egyveleg tökéletes!:-)
Nagyon guszta! Szeretem a gombát tojással szoktam készíteni én is, bár sajtot nem teszek rá, de legközelebb megpróbálom.
Mi is gyakran járunk gobázni. Nálatok már van májusi pereszke? Akkor itt is elkezdek názelődni.Klassz reggeli.
Imádom a gombás rántottát :))
Katikám!Én is nagyon szeretem reggelire a gombás tojás rántottát.Hétvégén gyakran készítek.
Remek nagyon finom lehet
Tiffanylda, a laskagomba is finom, azt is szeretjük, persze ezeknek a vadon növő gombáknak van egy különlegesebb zamatuk, és persze mindeniké más. Ettől finomak.
Elisabeth, szívesen megkínáltalak volna.:)
Ditta, köszönöm.
Éva, én juhsajtot reszeltem rá, ad neki egy plussz ízt.
Barbette, igen itt a Nyárádmentén(Maros megye) az esős idő után már lehetett találni.
Nelli, mi is nyáron nagyon gyakran készítjük, többféle gombából is, mikor melyiknek van a szezonja. A legjobb benne, hogy saját kezüleg szedjük, vagyis a férfiak, így mindig friss.
Angi Angéla, igen nagyon finom volt.
Bianka, köszönöm.
Megjegyzés küldése