Péntek este egy egyszerű, könnyű vacsorát készítettem, tejfölben - joghurtban sült halfilét. Hát a szépségversenyen nem nyerne első díjat, de ennek ellenére nagyon finom volt.
Hozzávalók:
- 4 közepes halfilé
- fél dl tejföl
- 1 dl natúr joghurt
- 4 - 5 szál petrezselyemzöld
- só
- bors
- 1 szál zöldhagyma
- kevés reszelt juhsajt
A tejfölt, a joghurtot, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a sót, borsot alaposan összekevertem. Egy jénai tálat kivajaztam, a kiengedett halfiléket megsóztam, borsoztam, beleraktam a tálba, majd felöntöttem a tejfölös - joghurtos szósszal, és előmelegített sütőben, közepes lángon, fedő nélkül 10 perc alatt megpároltam. Utána kivettem a sütőből, keveset leöntöttem a levéből, mert a hal nagyon sok vizet engedett(lehet már az elején jól ki kellett volna nyomkodnom belőle), megszórtam a sajttal és a karikára vágott zöldhagymával, és még öt percre visszatettem, amíg a sajt ráolvadt. Mi házikenyérrel fogyasztottuk.
3 megjegyzés:
Ez Isteni!!!!!
Gizus, köszönöm, megmentetted a bejegyzésem becsületét, legalább egy megjegyzést kapott.:)
Tetszik ez a joghurtos hal, olyan gyerekbarátnak találom. Elteszem magamnak, mert szeretik a halat, meg a "szaftos" dolgokat.
Minden bejegyzésedhez kaptál hozzászólást??? De jó neked! :(
Megjegyzés küldése