Hozzávalók két személyre:
- 4 - 5 fiatal pirosretek
- 4 - 5 fiatal fehér jégcsapretek
- 6 salátalevél
- 5 - 6 szál petrezselyemzöld
- 4 - 5 kávéskanál megpirított héjatlan napraforgómag
- só
- 1 kávéskanál muskotályból készült borecet
- 5 - 6 csepp olívaolaj
A retkeket megmostam, megszárítottam, vékony karikákra vágtam, megsóztam. A petrezselyemzöldet apróra vágtam, összekevertem a borecettel, az olivaolajjal, és a retekre öntöttem, összeforgattam vele. Két szufléformát kibéleltem a salátalevelekkel, beleadagoltam a retket, a tetejét megszórtam a pirított napraforgómaggal. Fél órára a hűtőbe tettem, hogy az ízek összeérjenek.
5 megjegyzés:
Nagyon csinosak a salátáid!! Imádom a retket minden formában!!
Ilyen nagy melegben nem is kell ennél jobb!:-)
Hm.. jó kis saláta recept! Nyámi, kérek szépen egy picit :))
Foarte buna si prezentarea foarte frumoasa!
Mária, köszönöm, én is nagyon szeretem a retket.
Nelli, így az igaz.:)
Panna, köszönöm.
nely, multumesc.
Megjegyzés küldése