Hozzávalók:
- kb. 30 dkg meghámozott, lereszelt, kiszorított fözőtök
- 1 hagyma
- 1 - 1 szál csombort és kapor
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál liszt
- 4 - 5 evőkanál tejföl
- só
- bors
- pirospaprika
- 1 tojás
- só
- bors
- 4 kocka juhsajt
- kevés zöldhagymaszár
- 4 szelet paprikás szalámi
Az apróra vágott hagymát az olajon megdinszteltem, hozzáadtam a kiszorított tököt, a csombort és a kaprot fehér cérnával összekötöztem, és szintén hozzáadtam, sóztam, borsoztam, és kevés vizet töltve alája megpároltam. Amikor a tök megfőtt megszórtam pirospaprikával, a liszttel, és felöntöttem a tejföllel. Így együtt összefőztem.
A tükörtojást megsütöttem. A szalámikarikák közepébe helyeztem a sajtokat és a zöldhagymaszárakból néhány karikát, batyuszerűen összefogtam, fogpiszkálóval megtűztem, hogy ne essenek szét, és a tükörtojással együtt ezeket is megsütöttem.
7 megjegyzés:
Szeretem én is!
De jó, hogy eszembe juttattad, én cukkiniből szoktam főzeléket és van még a fagyasztóban nekem is egy-két csomag. Ideje lesz felhasználni! :) Jópofa ez a batyu-feltét, ki fogom próbálni. :)))
Én is nagyon szeretem a tökfőzeléket, bár nekem igazából mindegy csak főzelék legyen :))
Imádom a tökfőzeléket, középső Fiammal együtt. Amikor még itthon lakott és ráéheztünk, főztem egy nagy lábassal, és ketten addig ettük ebédre, vacsorára, reggelire, amíg tartott belőle :) Én kaporral szoktam főzni és feltét nélkül is szeretem. Nagyon ötletes a szalámibatyud!!
Nekem egyik kedvencem a tökfőzelék. Én még annyira sem bonyolítom, mint te, és ha van, akkor kefírrel, vagy aludttejjel készítem tejföl helyett. Ráadásul én hidegen szeretem a legjobban, köret nélkül :)
Van egy díjad nálam,fogadd szeretettel.
Nálam is! Nálam is! Mármint díj :) Kukkants be hozzám!
Megjegyzés küldése