2018. április 30., hétfő

Spárgás rizstészta

Nagyon szeretünk mindenféle tésztaételt, a fekete rizstészta látványban kissé feldobja ezt az egyszerű fogást :)


Hozzávalók ( 2 személy részére): 20 dkg fekete vagy fehér rizstészta, 10 szál zöld spárga, 15 dkg csemegekukorica, 15 dkg garnéla, 10 dkg vaj, 5 evőkanál minőségi fehérbor, 3 cikk fokhagyma, néhány karika csípős paprika, 2 dl főzőtejszín, só, bors, kis csokor kapor, zöldcitrom a tálaláshoz.
Elkészítése: a rizstésztát egy mély tálba helyezzük, leforrázzuk annyi forró vízzel ami ellepi, 15 percig hagyjuk ázni, majd leszűrjük. A finomra aprított fokhagymát megfuttatjuk a vajon, hozzáadjuk a 2 – 3 cm hosszúságúra szeletelt spárgát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fehérbort, roppanósra pároljuk, majd hozzáadjuk a leszűrt csemegekukoricát, összeforrósítjuk. A konyhakész garnélát sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a csípőspaprikát, kevés vajon 2 – 3 perc alatt megpirítjuk, a spárgához adjuk, felöntjük a tejszínnel, összeforraljuk, beleforgatjuk a rizstésztát, a finomra aprított kaporral megszórva, zöld citrom karikákkal tálaljuk.

Megjegyzés: Rizstészta helyett normál tésztával is készíthetjük.


Nincsenek megjegyzések: