Hozzávalók
(2 személy részére): 2 édeskömény, 20 dkg
csirkemell, 0,5
dl minőségi
fehérbor, 8 koktélparadicsom, 15 mag nélküli zöld olívabogyó,
4 cikk fokhagyma, 10
dkg
krémsajt, 5 dkg vaj, só, bors, 10
dkg cheddár
sajt, kevés olaj.
Elkészítése:
A finomra aprított fokhagymát kissé megfuttatjuk az olajon,
hozzáadjuk az apró kockára vágott csirkemellet, a finomra
aprított édesköményt (amit a közepéből távolítottunk el),
sózzuk, borsozzuk, fehéredésig pirítjuk, meglocsoljuk a
fehérborral, hagyjuk elpárologni, hozzáadjuk a félbe vágott
koktélparadicsomot, a karikára vágott olívabogyót,
összeforraljuk.
Az
édesköményt hosszában kettőbe vágjuk, a zöldjét félretesszük,
a közepéből néhány levelet eltávolítunk, hogy majd legyen hely
a tölteléknek. Az így előkészített édesköményt enyhén sós
vízben 5 percig előfőzzük, leszűrjük, sózzuk, borsozzuk,
lekenjük a megolvasztott vajjal, 150
fokra
előmelegített sütőben kb. 5 percig pirítjuk, majd 1- 1
teáskanál krémsajtot nyomunk a közepébe, ráhalmozzuk a
csirkemellet, ismét 1- 1 teáskanál krémsajtot teszünk a
töltelék tetejére, 150
fokra
előmelegített sütőben 10
percig
pirítjuk, majd ráreszeljük a sajtot és pár perc alatt
rápirítjuk. Az édeskömény zöldjével diszítve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése