2018. április 12., csütörtök

Csirkemellel töltött édeskömény

A másik nagy kedvenc az édeskömény, sütve, töltve, imádjuk :)



Hozzávalók (2 személy részére): 2 édeskömény, 20 dkg csirkemell, 0,5 dl minőségi fehérbor, 8 koktélparadicsom, 15 mag nélküli zöld olívabogyó, 4 cikk fokhagyma, 10 dkg krémsajt, 5 dkg vaj, só, bors, 10 dkg cheddár sajt, kevés olaj.
Elkészítése: A finomra aprított fokhagymát kissé megfuttatjuk az olajon, hozzáadjuk az apró kockára vágott csirkemellet, a finomra aprított édesköményt (amit a közepéből távolítottunk el), sózzuk, borsozzuk, fehéredésig pirítjuk, meglocsoljuk a fehérborral, hagyjuk elpárologni, hozzáadjuk a félbe vágott koktélparadicsomot, a karikára vágott olívabogyót, összeforraljuk.
Az édesköményt hosszában kettőbe vágjuk, a zöldjét félretesszük, a közepéből néhány levelet eltávolítunk, hogy majd legyen hely a tölteléknek. Az így előkészített édesköményt enyhén sós vízben 5 percig előfőzzük, leszűrjük, sózzuk, borsozzuk, lekenjük a megolvasztott vajjal, 150 fokra előmelegített sütőben kb. 5 percig pirítjuk, majd 1- 1 teáskanál krémsajtot nyomunk a közepébe, ráhalmozzuk a csirkemellet, ismét 1- 1 teáskanál krémsajtot teszünk a töltelék tetejére, 150 fokra előmelegített sütőben 10 percig pirítjuk, majd ráreszeljük a sajtot és pár perc alatt rápirítjuk. Az édeskömény zöldjével diszítve tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: