Hozzávalók
(12 darabhoz): 7 evőkanál gesztenyeliszt, 3 evőkanál
mandulaliszt, 2 evőkanál zabpehely, 1, 5 teáskanál sütőpor, 1
érett banán, 2 tojás, 3 evőkanál méz, 1 dl kókuszolaj, 2 dl
tej, pici só, 12 darab eper.
Elkészítése:
A liszteket egy tálban elkeverjük a zabpehellyel és a sütőporral.
Egy másik tálban felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a mézet, a
villával pépesre tört banánt, a megolvasztott kókuszolajat, a
tejet, a sót. A száraz részt összeforgatjuk a nedves résszel, 5
percet pihentetjük, hogy a lisztek kidegedjenek.
Az
epreket megmossuk, félbe vágjuk, egy – egy felet a muffin formák
aljára helyezünk, rákanalazzuk a masszát, majd a tetejére ismét
egy – egy fél epret teszünk, 180 fokra
előmelegített sütőben kb 30 perc
alatt készre sütjük.
Megjegyzés: Tej helyett szójatejjel, mandulatejjel, kókusztejjel
is készíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése