2018. április 13., péntek

Gesztenyelisztes, epres muffin

Isteni finom :) Nekünk nagyon megtetszett ez a gesztenyeliszt :)


Hozzávalók (12 darabhoz): 7 evőkanál gesztenyeliszt, 3 evőkanál mandulaliszt, 2 evőkanál zabpehely, 1, 5 teáskanál sütőpor, 1 érett banán, 2 tojás, 3 evőkanál méz, 1 dl kókuszolaj, 2 dl tej, pici só, 12 darab eper.
Elkészítése: A liszteket egy tálban elkeverjük a zabpehellyel és a sütőporral. Egy másik tálban felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a mézet, a villával pépesre tört banánt, a megolvasztott kókuszolajat, a tejet, a sót. A száraz részt összeforgatjuk a nedves résszel, 5 percet pihentetjük, hogy a lisztek kidegedjenek.
Az epreket megmossuk, félbe vágjuk, egy – egy felet a muffin formák aljára helyezünk, rákanalazzuk a masszát, majd a tetejére ismét egy – egy fél epret teszünk, 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés: Tej helyett szójatejjel, mandulatejjel, kókusztejjel is készíthetjük.

Nincsenek megjegyzések: