Hozzávalók
(2 személy részére): 30 dkg tőkehal filé, 1
nagy csokor zöldpetrezselyem, 3 cikk fokhagyma, 2 evőkanál liszt,
4 dl tej, 0, 5 dl
főzőtejszín, só, bors, 10 dkg
vaj, kevés olaj. Köret: 15 dkg száraztészta.
Elkészítése:
Az áttört fokhagymát kissé átforgatjuk a vajon, hozzáadjuk a
finomra aprított zöldpetrezselymet, 2 – 3 percig együtt
dinszteljük, vigyázva, hogy ne égjen meg, megszórjuk a liszttel,
felöntjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk, besűrítjük, végül
hozzákavarjuk a főzőtejszínt is. A halfilét nagyobb szeletekre
vágjuk, sózzuk, borsozzuk, az olajon 3 – 4 perc alatt
megpirítjuk. A száraztésztát a szokásos módon kifőzzük. A
kész halszeleteket a petrezselyemszósszal és a tésztával
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése