2018. április 26., csütörtök

Halszeletek petrezselyem szósszal

Isteni finom :)


Hozzávalók (2 személy részére): 30 dkg tőkehal filé, 1 nagy csokor zöldpetrezselyem, 3 cikk fokhagyma, 2 evőkanál liszt, 4 dl tej, 0, 5 dl főzőtejszín, só, bors, 10 dkg vaj, kevés olaj. Köret: 15 dkg száraztészta.
Elkészítése: Az áttört fokhagymát kissé átforgatjuk a vajon, hozzáadjuk a finomra aprított zöldpetrezselymet, 2 – 3 percig együtt dinszteljük, vigyázva, hogy ne égjen meg, megszórjuk a liszttel, felöntjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk, besűrítjük, végül hozzákavarjuk a főzőtejszínt is. A halfilét nagyobb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, az olajon 3 – 4 perc alatt megpirítjuk. A száraztésztát a szokásos módon kifőzzük. A kész halszeleteket a petrezselyemszósszal és a tésztával tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: