Hozzávalók: 6 dkg gesztenyeliszt, 8 dkg kakaópor, 20 dkg vaj, 10 dkg barna cukor, 4 tojás, 20 dkg keserű csokoládé, 1 teáskanál sütőpor, csokitojások, cukorkák a diszítéshez.
Elkészítése: A gesztenyelisztet elkeverjük a kakaóporral, a cukorral és a sütőporral. A vajat és a csokoládét gőz fölött megolvasztjuk. Ezután hozzáadjuk a nedves masszához a száraz hozzávalókat, a gesztenyeliszttel elkevert kakaóport, cukrot és sütőport. Az így elkészített masszát levesszük a gőzről és egyenként hozzákeverjük a tojásokat. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, 160 fokra előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 20 perc alatt megsütjük, de csak annyira, hogy a tésztája még kicsit ragadós, folyós maradjon. Amikor kihűlt a széleit levágjuk, egészben hagyott és darabokra tört csokitojásokkal, cukorkákkal diszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése