Hozzávalók
(4 személy részére): 60 dkg
krumpli, 25 dkg zöld spárga, 10
koktélparadicsom, 1 hagyma, só, bors,
olaj, 4 tojás,
10 dkg sajt, kis
csokor friss kapor.
Elkészítése:
A krumplit és a hagymát meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk. A
spárgát feltördeljük, a spárga fejeket külön tesszük. A
tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a finomra
aprított kaprot. A karikára vágott krumplit és hagymát sózzuk,
borsozzuk, meglocsoljuk az olajjal, alaposan összeforgatjuk, tűzálló
tálba tesszük, 180 fokra előmelegített
sütőben megsütjük. Amikor a krumpli már majdnem puha hozzáadjuk
a feltördelt spárga szárakat is, együtt készre sütjük,
ráöntjük a kaporral felvert tojást, rászórjuk a lereszelt
sajtot, tetejére helyezzük a spárga fejeket, a félbe vágott
koktélparadicsomokat, kb 7 – 8 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése