2018. április 25., szerda

Krumplis, spárgás egytál

Spárga szezoooooon :)



Hozzávalók (4 személy részére): 60 dkg krumpli, 25 dkg zöld spárga, 10 koktélparadicsom, 1 hagyma, só, bors, olaj, 4 tojás, 10 dkg sajt, kis csokor friss kapor.
Elkészítése: A krumplit és a hagymát meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk. A spárgát feltördeljük, a spárga fejeket külön tesszük. A tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a finomra aprított kaprot. A karikára vágott krumplit és hagymát sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az olajjal, alaposan összeforgatjuk, tűzálló tálba tesszük, 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Amikor a krumpli már majdnem puha hozzáadjuk a feltördelt spárga szárakat is, együtt készre sütjük, ráöntjük a kaporral felvert tojást, rászórjuk a lereszelt sajtot, tetejére helyezzük a spárga fejeket, a félbe vágott koktélparadicsomokat, kb 7 – 8 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések: