2018. április 24., kedd

Görögös kuszkusz saláta

Laktató, egészséges és finom :)



Hozzávalók (2 személy részére): 1 dl kuszkusz, 15 koktélparadicsom, fél kigyóuborka, 1 kisebb hagyma, 15 mag nélküli zöld olívabogyó, 10 dkg feta sajt, só, bors, olívaolaj, zöldpetrezselyem.
Elkészítése: A kuszkuszt sózzuk, leforrázzuk 1, 5 dl forró vízzel, hozzáadunk 2 evőkanál olívaolajat, műanyag fóliával lefödjük, a gőzben hagyjuk párolódni 5 – 6 percig.
A koktélparadicsomot félbe, az uborkát és a feta sajtot kis kockára vágjuk, a hagymát csíkokra szeleteljük, hozzáadjuk az olívabogyót, majd a kész, kihűlt kuszkuszt, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a finomra aprított zöldpetrezselyemmel, meglocsoljuk olívaolajjal, alaposan összeforgatjuk. Azonnal tálaljuk.

Megjegyzés: Friss citromlét is adhatunk hozzá, feta helyett telemea sajtot is használhatunk.

Nincsenek megjegyzések: