Hozzávalók
(2 személy részére): 1 dl kuszkusz, 15 koktélparadicsom, fél
kigyóuborka, 1 kisebb hagyma, 15 mag nélküli zöld olívabogyó,
10 dkg feta sajt, só, bors, olívaolaj,
zöldpetrezselyem.
Elkészítése:
A kuszkuszt sózzuk, leforrázzuk 1, 5 dl forró vízzel, hozzáadunk
2 evőkanál olívaolajat, műanyag fóliával lefödjük, a gőzben
hagyjuk párolódni 5 – 6 percig.
A
koktélparadicsomot félbe, az uborkát és a feta
sajtot kis kockára vágjuk, a hagymát csíkokra szeleteljük,
hozzáadjuk az olívabogyót, majd a kész, kihűlt kuszkuszt,
sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a finomra aprított
zöldpetrezselyemmel, meglocsoljuk olívaolajjal, alaposan
összeforgatjuk. Azonnal tálaljuk.
Megjegyzés: Friss citromlét is adhatunk hozzá, feta helyett
telemea sajtot is használhatunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése