Elkészítése: A tojást sózzuk, borsozzuk, a tejjel habosra verjük. A konyhakész leveles tésztából sütemény kiszúróval virág vagy kör formákat szaggatunk, a közepét leheletnyire bemettszük kereszt formában, megkenjük a tojással, megszórjuk az 1 cm- es hosszúságúra szeletelt spárgával, a zöldborsóval, sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokra melegített sütőben kb 10 perc alatt aranybarnára sütjük, az utolsó két percben rászórjuk a reszelt sajtot.
2018. május 1., kedd
Spárgás falatkák
Készen vásárolt leveles tésztából percek alatt az asztalra varázsolható, tavaszi ízvilágú falatkák.
Hozzávalók (3 - 4 személy részére): 30 dkg konyhakész leveles tészta, 1 tojás, 2 evőkanál tej, 6 - 7 szál spárga, 3 - 4 evőkanál friss vagy fagyasztott zöldborsó, 10 dkg reszelt sajt, só, bors.
Elkészítése: A tojást sózzuk, borsozzuk, a tejjel habosra verjük. A konyhakész leveles tésztából sütemény kiszúróval virág vagy kör formákat szaggatunk, a közepét leheletnyire bemettszük kereszt formában, megkenjük a tojással, megszórjuk az 1 cm- es hosszúságúra szeletelt spárgával, a zöldborsóval, sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokra melegített sütőben kb 10 perc alatt aranybarnára sütjük, az utolsó két percben rászórjuk a reszelt sajtot.
Elkészítése: A tojást sózzuk, borsozzuk, a tejjel habosra verjük. A konyhakész leveles tésztából sütemény kiszúróval virág vagy kör formákat szaggatunk, a közepét leheletnyire bemettszük kereszt formában, megkenjük a tojással, megszórjuk az 1 cm- es hosszúságúra szeletelt spárgával, a zöldborsóval, sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokra melegített sütőben kb 10 perc alatt aranybarnára sütjük, az utolsó két percben rászórjuk a reszelt sajtot.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése