2018. április 29., vasárnap

Baconbe göngyölt spárga

Már nagyon régen vágytam kipróbálni a baconbe göngyölt spárgát, csak otthon régebb nem nagyon lehetett igazi finom spárgát kapni, de az utóbbi években már otthon is vannak termelők, akár nálunk Maros megyében is.
Itt Hollandiában nagyon finom spárgát lehet kapni mikor szezonja van, és én igyekszem kihasználni. Az idén húsvétban sikerült először készíteni, csak akkor nem tudtam lefotózni, most került sor rá. Imádjuk :)


Hozzávalók (2 személy részére): 10 zöld spárga, 10 szelet vékonyra szeletelt bacon, 4 tojás, kevés olaj.
Elkészítése: Ha szükséges a spárgák fásabb részét letörjük, szorosan belegöngyöljük a baconba, a forró olajon pirosra sütjük. A tojásokat a forrástól számítva 6 percig főzzük, majd hideg vízbe tesszük, hogy ne főjjenek tovább. A sült spárgát a tojásba mártogatva fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések: