2018. április 15., vasárnap

Erdélyi kókuszos szelet

Édesanyám keze műve ismét, lánytesóm fotója :) Köszi mindkettőtöknek :)


Hozzávalók (22* 32 cm - es tepsihez) : A kókuszos réteghez: 5 tojásfehérje, 15 dkg cukor, 12 dkg kókuszreszelék, 2 evőkanál finomliszt, 2 teáskanál sütőpor. A diós – kakaós réteghez: 5 tojásfehérje, 15 dkg cukor, 10 dkg darált dió, 3 evőkanál kakaó, 2 evőkanál finomliszt, 2 teáskanál sütőpor. A krémhez: 3 dl tej, 20 dkg cukor, 2 tasak vaníliás pudingpor, 10 tojássárgája, 25 dkg vaj, 15 dkg mascarpone. A diszítéshez: 5 dkg reszelt csokoládé.
Elkészítése: A kókuszos réteg: A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a liszttel és a sütőporral elkevert kókuszreszeléket, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, 180 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük. A diós – kakaós réteg: A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a liszttel , a kakaóval és a sütőporral elkevert darált diót. Ugyanúgy sütjük meg, mint a kókuszos réteget. A krém: A pudingport habvrővel simára dolgozzuk a tejjel, gőz fölött folyamatosan kavargatva hozzáadjuk a cukorral elkavart tojássárgákat is, sűrűre főzzük, majd folyamatosan kavargatva kihűtjük. Amikor a pudingos krém félig kihűlt hozzákavarjuk a szobahőmérsékletű vajat és a mascarponét. A krém kétharmadát a kókuszos tésztára simítjuk, rátesszük a diós – kakaós tésztát, majd a tetejére simítjuk a megmaradt krémet. Csokireszelékkel diszítjük. Néhény órát a hűtőben pihentetjük, utána szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések: