Hozzávalók
(22*
32 cm - es tepsihez)
:
A kókuszos réteghez: 5 tojásfehérje, 15 dkg cukor, 12
dkg
kókuszreszelék, 2 evőkanál finomliszt, 2 teáskanál sütőpor.
A diós – kakaós réteghez: 5 tojásfehérje, 15 dkg cukor, 10
dkg darált
dió, 3 evőkanál kakaó, 2 evőkanál finomliszt, 2 teáskanál
sütőpor. A krémhez: 3 dl tej, 20
dkg cukor, 2 tasak vaníliás
pudingpor, 10
tojássárgája,
25 dkg vaj, 15 dkg mascarpone. A diszítéshez: 5 dkg reszelt
csokoládé.
Elkészítése:
A kókuszos réteg: A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá
verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a liszttel és a sütőporral
elkevert kókuszreszeléket, sütőpapírral bélelt tepsibe
simítjuk, 180
fokra
előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük. A diós –
kakaós réteg: A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá
verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a liszttel , a kakaóval és a
sütőporral elkevert darált diót. Ugyanúgy sütjük meg, mint a
kókuszos réteget. A krém: A pudingport habvrővel simára
dolgozzuk a tejjel, gőz fölött folyamatosan kavargatva hozzáadjuk
a cukorral elkavart tojássárgákat is, sűrűre főzzük, majd
folyamatosan kavargatva kihűtjük. Amikor a pudingos krém félig
kihűlt hozzákavarjuk a szobahőmérsékletű vajat és a
mascarponét. A krém kétharmadát a kókuszos tésztára simítjuk,
rátesszük a diós – kakaós tésztát, majd a tetejére simítjuk
a megmaradt krémet. Csokireszelékkel diszítjük. Néhény órát a
hűtőben pihentetjük, utána szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése