Nagy kedvencünk a spárga, mikor szezonja van igyekszem kihasználni. Házi füstölt sonkával pedig tökéletes választás.
Hozzávalók
( 4 személy részére): 25 dkg füstölt sonka, 3 sárgarépa, 1
hagyma, 25 dkg zöld spárga, 10
dkg sajttal töltött tortellini, só, bors, chilipehely, 1, 5 dl
főzőtejszín, kis csokor zöldpetrezselyem, kevés olaj.
Elkészítése:
A füstölt sonkát kis kockákra vágjuk, az olajon fehéredésig
pirítjuk, majd felöntjük kb 1, 5 dl vízzel, felforraljuk, puhára
főzzük. Amikor a sonka már majdnem megpuhult hozzáadjuk az
egészben hagyott hagymát, a kockára vágott sárgarépát, ha
szükséges sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a chilipehellyel, együtt
puhára főzzük Végül hozzáadjuk a feltördelt spárgát, a
tortellinit, kb 10
perc alatt készre
főzzük. Hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a főzőtejszínt,
megszórjuk a finomra apított zöldpetrezselyemmel.
Megjegyzés:
Ha a spárgák szára esetleg fásabb lenne törjünk le belőle és
kissé hámozzuk meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése