Azért szeretem a salátákat, mert ezer féle képpen
elkészíthetőek, könnyedek a gyomornak, mégis vitamindúsak. Az alábbiról a
napfény jutott eszembe.
Hozzávalók (2 személy részére): 8 nagyobb saláta levél, 10 fekete olajbogyó, 10 dkg konzerv zöldborsó, 2 közepes sárgarépa, 5 dkg
csirke párizsi, 4 közepes gomba, olívaolaj, só, 2 evőkanál citromlé.
Elkészítése: A
salátát megtépkedjük, a sárgarépát meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük,
a párizsit csíkokra vágjuk, a gombát vékony szeletekre vágjuk. Az összes hozzávalót egy tálba helyezzük,
sózzuk, hozzáadjuk az olívaolajat, a citromlét, óvatosan összeforgatjuk,
azonnal tálaljuk.
1 megjegyzés:
Hmm,nyami! Én is szeretem! Holnap készítek is és rántott sajt lesz hozzá.:)
Megjegyzés küldése