Édesanyám sütötte ezt a finomságot, mindenkinek nagyon ízlett :)
Hozzávalók (34 * 23 cm -es tepsihez)a tésztához: 20 dkg margarin, 20 dkg cukor, 5 tojás, 30 dkg liszt, 2 teáskanál sütőpor, 1 citrom reszelt héja, 1 tasak vaníliás cukor, 2 evőkanál kakaó, 50 dkg kimagozott meggybefőtt. A krémhez: 1 tasak tejszín ízű pudingpor, 4 dl tej, 15 dkg cukor, 20 dkg margarin. A tetejére: 3 dl növényi habtejszín, csokireszelék.
Elkészítése: A margarint a cukorral habosra kavarjuk, eggyenként hozzákavarjuk a tojásokat, , a vaníliás cukrot, a citromhéjat, és a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, rászórjuk a leszűrt meggyet, közepes hőfokon tűpróbáig sütjük.
A pudingport megfőzzük a cukorral és a tejjel, hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt hozzákavarjuk a margarint. A krémet a kihűlt tésztára simítjuk. A habtejszínt kemény habbá verjük, a krémre simítjuk, a tetejét megszórjuk csokireszelékkel. Hideg helyre tesszük dermedni. Kockára szeletelve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése