2017. február 6., hétfő

Spenótos sült paprika leves

Nem ez az első sült paprikás levesem, nagyon különleges ízt ad a füstös ízű paprika az ételnek. Egyszerűen isteni finom :)


Hozzávalók (5 személy részére): 50 dkg füstölt oldalas, 1 hagyma, 1 kis darab zeller, 1 kisebb cékla, 1 dl rizs, 1 kg spenót, 50 dkg sült paprika, 1 dl kefír, 2 evőkanál tejföl, só, bors, 3 - 4 evőkanál ecet, kis csokor kapor.
Elkészítése: A sült paprika torzsáját, magjait eltávolítjuk, botmixerrel pürésítjük. A megmosott oldalast kb 2, 5 liter vízben főni tesszük, amikor felfőtt hozzáadjuk a hagymát egészben, lassú tüzön puhára főzzük. Amikor az oldalas megpuhult leválasztjuk a csontról, kockára vágjuk, visszatesszük a levesbe, hozzáadjuk a kis kockára vágott zellert, céklát, a rizset, sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük. Ezután beletesszük a spenótot, amikor az is elkészült akkor a levest besűrítjük a kefírrel és a tejföllel elkevert sült paprika szósszal, felforraljuk, végül ecettel izesítjük, megszórjuk a finomra aprított kaporral.
Megjegyzés: Én most fekete káposztával (cavolo neroval) készítettem spenót helyett.


Nincsenek megjegyzések: