2017. február 28., kedd

Füstölt sonkás, olívabogyós savanyú leves

Egy kis újítás, nem hagyományos csorba :) De nagyon finom :)


Hozzávalók (5 - 6 személy részére): 50 dkg házi füstölt sonka,1 hagyma, 6 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 kis darab zeller, 3 krumpli, 25 dkg brokkoli, 10 gomba, 20 szem mag nélküli zöld olajbogyó, só, bors, fél csípős paprika, szárított vagy friss lestyán, zöldpetrezselyem, zellerzöld, 2 evőkanál ecet.
Elkészítése: A falatnyi kockákra vágott füstölt sonkát kb 2, 5 liter vízben főni tesszük, amikor felfőtt a habját leszedjük, hozzáadjuk az egészben hagyott hagymát, puhára főzzük. Amikor a sonka megpuhult hozzáadjuk a kockára vágott leveszöldséget, krumplit, finomra aprított csípős paprikát, lestyánt, sózzuk, borsozzuk, együtt puhára főzzük, az utolsó tíz percben hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit, a felszeletelt gombát, az olajbogyót, végül zöldpetrezselyemmel, zellerzölddel fűszerezzük, ecettel savanyítjuk.

Nincsenek megjegyzések: