Változat zsíros pogácsára, nagyon - nagyon finom :) Omlós :) Ropogós :)
Hozzávalók(kb 50 db pogácsához ): 60 dkg liszt, 5 dkg mák, 25 dkg
disznózsír, 2 dkg élesztő, 2 evőkanál cukor, kb 2 dl tej, teáskanál só. 1
tojás a kenéshez, mák a szóráshoz.
Elkészítése: A mákkal elkevert
lisztet egy tálba helyezzük, közepébe mélyedést készítünk,
belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk a cukorral, ráöntünk kevés tejet,
megszórjuk liszttel, hagyjuk felfutni. Amikor az élesztő felfutott
hozzáadjuk a zsírt, a sót, a tejet, puha, ruganyos tésztát gyúrunk.
Kisujjnyi vastagra nyújtjuk, kis kerek pogácsaszagattóval kivagdaljuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, letakarva fél órát pihentetjük, majd megkenjük a felvert tojással, megszórjuk mákkal, előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése