Hozzávalók (kb 5
személy részére): 2 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, kis darab zeller, 5 dl
házi paradicsomlé, só, bors, zöldpetrezselyem, 25 dkg zöldborsó. A gallérokhoz:
15 dkg liszt, 2 tojás, 1 evőkanál olaj, só.
A gallérok töltelékéhez: 1 tojásfehérje, 3 evőkanál olaj, 1 hagyma, 50 dkg gomba, 2 evőkanál
búzadara, pirospaprika, zöldpetrezselyem, só, bors.
Elkészítése:
1.
A
finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk az apróra
vágott gombát, megpároljuk, majd zsírjára pirítjuk, megszórjuk a
pirospaprikával, a búzadarával, zöldpetrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk, kicsit
együtt pirítjuk, majd kihűtjük.
2.
A
tészta hozzávalóit összegyúrjuk, vékonyra nyújtjuk, megkenjük a felvert tojásfehérjével,
bal oldalára kupacokba helyezzük a tölteléket.
3.
A
tészta jobb felét ráhajtjuk a balra, a kupacok között a tenyerünkkel
összenyomkodjuk, éles késsel elválasztjuk a gallérokat, letakarva pihentetjük.
4.
Kb 2
liter vizet főni teszünk, amikor felforrt hozzáadjuk a felszeletelt
leveszöldséget, sózzuk, puhára főzzük.
5.
Amikor
a zöldség megpuhult hozzáadjuk a gallérokat és a zöldborsót, gyöngyöztetve
puhára főzzük.
6.
Végül
hozzáöntjük a paradicsomlét, ha szükséges sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a
zöldpetrezselymet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése