Hozzávalók (34 * 23 cm -es tepsihez) 25 dkg liszt, 12 dkg zsír, 2 evőkanál cukor, 1 evőkanál kakaó, 6 evőkanál tej; a töltelékhez: 5 tojásfehérje, 5 evőkanál cukor, 15 dkg kókuszreszelék, késhegynyi só; a krémhez: 5 tojássárgája, 7 evőkanál cukor, 3 evőkanál liszt, 2 dl tej, 25 dkg margarin, 5 dkg csokoládé.
Elkészítése: A
lisztből, a zsírból, a cukorból, a kakaóból a tej hozzáadásával tésztát
gyúrunk. A tésztát kettőbe osztjuk, és két téglalap alakú lapot nyújtunk belőle.
A töltelékhez a tojásfehérjét a cukorral és a sóval kemény
habbá verjük, óvatosan hozzákavarjuk a kókuszreszeléket.
Az egyik lapot a sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk,
rátöltjük a kókuszreszelékes masszát, és a második lappal lefedjük. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 20 perc alatt
megsütjük.
Amíg a tészta sül elkészítjük a krémet: a tojássárgájából, a
cukorból, a lisztből, és a tejből gőz fölött, folyamatosan kavargatva pépet
főzünk. A kihűlt péphez hozzákavarjuk a lágy margarint.
Amikor a tészta kihűlt rásimítjuk a krémet, a tetejére
ráreszeljük a csokoládét.
Megjegyzés: Néhány órát pihentetjük, amíg a krém megpuhítja a lapokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése