2017. február 3., péntek

Tárkonyos leves füstölt oldalassal

Egy nagyon finom hagyományos ízvilágú leves :) Mi nagyon szeretjük :)


Hozzávalók (5 - 6 személy részére): 1 kg füstölt sertés oldalas, 1 hagyma, 2 evőkanál ecetben, sóban eltett tárkony, 1 dl tarhonya, személyenként 1 tojás, só, bors, 3 evőkanál ecet. Az eresztékhez: 1 tojás, 3 evőkanál liszt, 1, 5 dl tej.
Elkészítése: A megmosott oldalast kb 3 liter vízben főni tesszük, amikor felfőtt hozzáadjuk a hagymát egészben, takaréklángon puhára főzzük. Amikor a hús megfőtt hozzáadjuk a tárkonyt és a tarhonyát, puhára főzzük, majd óvatosan beleütjük a tojásokat, nem kavargatjuk, hogy egyben maradjanak. A tojást csomómentesre kavarjuk a liszttel, felöntjük a tejjel és kevés vízzel, hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, borsozzuk, ha szükséges még sózzuk, az ecettel savanyítjuk. 

Nincsenek megjegyzések: