2017. február 18., szombat

Töltött fasírt sertéshúsból

Bevallom, ezt a finomságot nem én, hanem a Párom nagymamája készítette és készíti mindig. Isteni finom :)


Hozzávalók (5 - 6 személy részére): 1 kg darált sertéshús, 3 krumpli, só, bors, 10 cikk fokhagyma, 8+ 1 tojás, kevés olaj.
Elkészítése: A 8 tojást keményre főzzük, meghámozzuk. A krumplit meghámozzuk, apró lyukú reszelőn lereszeljük, a levét laposan kiszorítjuk. A darált sertéshúshoz hozzáadjuk a kiszorított krumplit, az áttört fokhagymát, 1 tojást, sózzuk, borsozzuk, alaposan összedolgozzuk.
A masszát egy alufólián kiterítjük, ráhelyezzük kettesével a főtt tojást, majd a fólia segítségével rúddá formázzuk, megnyomkodjuk, hogy ne maradjon levegő benne, a tetejét lekenjük olajjal.  Egy tepsi aljára kevés olajat öntünk, beletesszük a fasírtrúdat, kb fél dl vizet öntünk alája, alufóliával lefödve, előmelegített sütőben kb 1 óra alatt megsütjük, közben néha meglocsolhatjuk a levével, majd a fóliát eltávolítva, a tetejét megpirítjuk. Kihűtve, szeletelve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: