2017. február 25., szombat

Kókuszkrémes isler

Egy kicsit variálva készítettem el az islert, nem a hagyományos változatban, kókuszkrém került bele, és csokoládé ganache a tetejére :) Isteni finom :)


Hozzávalók: 25 + 15 dkg liszt, 3 tojássárgája, 20 dkg porcukor, 6 evőkanál langyos tej, 1 evőkanál szalalkáli, 8 evőkanál olaj,
A krémhez: 3 tojásfehérje, 20 dkg cukor, 5 dkg kókuszreszelék, 7 evőkanál vastagabb barack lekvár.
A mázhoz: 20 dkg keserű csokoládé, 2 dl növényi tejszín, 1 evőkanál vaj. A diszítéshez: színes dekorcukor.
Elkészítése: A tojássárgákat simára kavarjuk a porcukorral. A tejben felfuttatjuk a szalalkálit, ezt is hozzákavarjuk a tojásos masszához, utána pedig az olajat és a lisztet. A kész masszát egy éjszakán át pihentetjük. Másnap hozzágyúrunk még annyi lisztet (kb. 15 dkg), hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Késfoknyi vastagra nyújtjuk, majd süteményszaggatóval, vagy pálinkáspohárral kiszaggatjuk. Közepes lángon világosra sütjük.
A krémhez a tojásfehérjét és a cukrot gőz fölött kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a kókuszreszeléket, 5 percig együtt főzzük, amikor egy kicsit hűlt hozzákeverjük a  lekvárt.
A csokimázhoz a tejszínt felmelegítjük, megolvasztjuk benne a csokoládét, a vajjal fényesítjük.
A világosra sült köröket a krémmel összeragasztjuk, majd csokimázzal megkenjük a tetejüket. Megszórjuk dekorcukorral.


Nincsenek megjegyzések: