Hozzávalók: 20 dkg
keserű csokoládé, 2, 5 dl növényi tejszín, 1 dl zsíros tejföl, 5 dkg vaj, 25
dkg mascarponé, 50 dkg kajszibarack, 2 evőkanál nyírfacukor.
Elkészítése: A
barackot kis kockákra vágjuk, kevés vizet töltünk rá, puhára pároljuk, míg a
leve besűrűsödik, hozzáadjuk a nyírfacukrot, kissé összerotyogtatjuk,
félretesszük hűlni, néhány evőkanállal külön teszünk belőle a tálaláshoz. A
tejszínt felmelegítjük, a tűzről levéve felolvasztjuk benne a csokoládét, majd
a vajat, hagyjuk langyosodni. Amikor
kissé kihűlt hozzákeverjük a tejfölt majd a mascarponét. Műanyag dobozba
töltjük, betesszük a fagyasztóba. Kb 1 óra múlva kivesszük a fagyról,
átkavarjuk, örvényesen hozzákavarjuk a kihűlt barackpürét, a következő 1 órában
még vagy kétszer átkavarjuk, és máris fogyaszthatjuk, nagyon gyorsan megköt,
mégis finom, krémes marad. Tálaláskor leöntjük a megmaradt barackpürével.
Megjegyzés: Ha
hosszabb idő után vesszük ki a fagyasztóból, kb. 15 percig hagyjuk engedni,
majd kavarjuk át, máris tálalhatjuk.
2 megjegyzés:
Hoppá, hoppá, micsoda ízorgia! :-)
Csipike, bizony, s finom is :)
Megjegyzés küldése