Túl sok humuszt készítettem, gondoltam öntetbe is felhasználom salátához, nagyon finom :)
Hozzávalók (2 személy részére): 1 marék saláta, 1 marék rukkola, 3 - 4 közepes sörretek, 1 nagyobb uborka, 1 marék frissen bontott zöldborsó, só, bors, pirospaprika, 2 tojás, 5 dkg füstölt sajt. Az öntethez: 3 evőkanál humusz, 2 evőkanál tejföl, 1 evőkanál citromlé, pár szál kapor. A disztéshez: rukkola virág.
Elkészítése: A retket és az uborkát meghámozzuk, uborkagyalun legyaluljuk, sózzuk, 5 - 6 percet állni hagyjuk, majd a levét kissé kinyomkodjuk. A tojásokból kis sóval, borssal, pirospaprikával tükörtojást sütünk. Az öntethez a humuszt elkeverjük a tejfölel, a citromlével és a finomra aprított kaporral.
A salátát és a rukkolát kissé megtépkedve egy tányérra helyezzük, rákanalazzuk a kiszorított uborkát és sörretket, rászórjuk a friss zöldborsót, a kis kockákra vágott füstölt sajtot, megöntözzük a humuszos öntettel, majd a tetejére helyezzük a tükörtojást, egy rukkola virággal díszítjük.
4 megjegyzés:
Csodálatos dolgokat készítesz!
Horimarika, köszönöm, kedves vagy :)
Nagyon guszta a sok-sok finom salátazöldséggel!
Nagyon ötletes és egészséges saláta! Mentettem a nagy, nyári együttlétekre.:) Mikor a melegtől nincs kedved mást enni, csak ilyesmit. Köszi!
Megjegyzés küldése