2016. június 18., szombat

Almás blancmange

A blancmange egy francia eredetű édesség, amelynek alapja a tej és a tejszín, és zselatinnal sűrítik. Gyakran ízesítik mandulával. Én most egy almás változatot készítettem, nagyon finom lett :) És a sütőt sem kell bemelegíteni hozzá :)


Hozzávalók (4 személy részére): 50 dkg nyári alma, 2, 5 dl tej, 2 dl növényi tejszín, 3 evőkanál cukor, 2 – 3 evőkanál citromlé, 25 g étkezési zselatin. A diszítéshez: ehető virágok, citromfű, alma.  Kevés vaj a formák kikenéséhez.
Elkészítése: Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, kis kockákra vágjuk, hozzáadjuk a citromlét, egy kevés vizet, hibátlan zománcú edényben puhára pároljuk, míg a leve teljesen elpárolog. A zselatint 1 dl tejbe beáztatjuk,  10 percig állni hagyjuk.  A tejszínt az 1, 5 dl tejjel és a cukorral felforraljuk, a tűzről levéve hozzákeverjük a párolt almát, majd a beáztatott zselatint. Kivajazott  formákba öntjük, legalább 3 órára a hűtőbe tesszük dermedni.  Ehető virágokkal, alma szeletekkel tálaljuk.
Megjegyzés: Tejszínhabot is tálalhatunk mellé.


2 megjegyzés:

María írta...

Gyönyörűséges és finom lehet!

csipike írta...

Nagyon jól néz ki! ;-)