Hozzávalók (4
személy részére): 50 dkg nyári alma, 2, 5 dl tej, 2 dl növényi tejszín,
3 evőkanál cukor, 2 – 3 evőkanál citromlé, 25 g étkezési zselatin. A diszítéshez:
ehető virágok, citromfű, alma. Kevés vaj
a formák kikenéséhez.
Elkészítése: Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, kis kockákra
vágjuk, hozzáadjuk a citromlét, egy kevés vizet, hibátlan zománcú edényben
puhára pároljuk, míg a leve teljesen elpárolog. A zselatint 1 dl tejbe
beáztatjuk, 10 percig állni hagyjuk. A tejszínt az 1, 5 dl tejjel és a cukorral
felforraljuk, a tűzről levéve hozzákeverjük a párolt almát, majd a beáztatott
zselatint. Kivajazott formákba öntjük,
legalább 3 órára a hűtőbe tesszük dermedni. Ehető virágokkal, alma szeletekkel tálaljuk.
Megjegyzés:
Tejszínhabot is tálalhatunk mellé.
2 megjegyzés:
Gyönyörűséges és finom lehet!
Nagyon jól néz ki! ;-)
Megjegyzés küldése