Elkészítése:
1.
Az
ananászt leszűrjük, késes aprítóban pürésítjük.
2.
Előkészítjük
a sütemény hozzávalóit: a lisztet, a cukrot, a tojást, az olajat, a tejfölt, a
sütőport, az ananászt.
3.
A
tojást simára keverjük a cukorral, az olajjal, a sóval, citromhéjjal, majd a
tejföllel, míg jó habos lesz.
4.
A
nedves masszához fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
5.
Végül
a masszához keverjük az ananászt is.
6.
A
masszát kétfele osztjuk, előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben,
két lapot sütünk (kb 15 perc alatt).
7.
Miután
a lapok kihűltek tortagyűrű vagy egy nagyobb tejfölös doboz segítségével négy
egyforma kört vágunk ki.
8.
A tejszínt
felforrósítjuk, beletördeljük a csokoládét, simára kavarjuk, majd levéve a tűzről
hozzákavarjuk a vajat is, hagyjuk egy keveset langyosodni.
9.
Amikor
a krém kissé langyosodott megtöltjük vele a lapokat, ha szükséges egy
tortatűvel átszúrjuk, hogy ne csússzanak szét. Tálalás előtt a virágokkal
diszítjük.
3 megjegyzés:
De aranyos kis torta! Nemrég én is sütöttem egy pucér szélű tortát, tetején egy kis gyümölccsel, csak még nem került rá a sor, hogy felkerüljön :-)
Már a torta elnevezése is tündéri :-), finom a tésztája, almával ettem hasonlót.
Katalin, majd megnézem nálad, biztos szép :) Köszi :)
Csipike, köszi, de jó ötlet az alma is :)
Megjegyzés küldése