2016. március 8., kedd

Tárkonyos bárányragu leves

Húsvétra :)


Hozzávalók (5 – 6 személy részére): 70 dkg csont nélküli bárányhús, 5 – 6 közepes sárgarépa, 2  petrezselyemgyökér, 1 kisebb zeller, 6 kis lila krumpli (vagy 3 közepes krumpli), 1 maréknyi zöldborsó, 2 hagyma, 5 cikk fokhagyma, 3 evőkanál rizs, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, só, bors, 2 teáskanál sóban eltett tárkony, 2 evőkanál tárkonyecet, kevés olaj.
Elkészítése:  A finomra aprított hagymát és fokhagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a falatnyi kockákra vágott húst, sózzuk, borsozzuk, fehéredésig pirítjuk, felöntjük, kb 2, 5 liter vízzel, felforraljuk, a habját leszedjük, puhára főzzük. Amikor a hús már majdnem puha hozzáadjuk a kockára vágott leveszöldséget, a tárkonyt, együtt főzzük tovább. Amikor a hús és a leveszöldség is megpuhult, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, a zöldborsót, a rizst, még 6 – 7 percig főzzük. A tojássárgáját simára kavarjuk a tejföllel, hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk. A tűzről levéve a tárkonyecettel savanyítjuk.

2 megjegyzés:

marisz57 írta...

Jaj, ilyet én is szoktam, csak ritkán jutok bárányhúshoz. Nagyon finom!

Kati írta...

Marisz57, bizony :) Mi is inkább csak húsvétban jutunk hozzá.