Hozzávalók (5 – 6 személy részére): 70 dkg csont nélküli
bárányhús, 5 – 6 közepes sárgarépa, 2
petrezselyemgyökér, 1 kisebb zeller, 6 kis lila krumpli (vagy 3 közepes
krumpli), 1 maréknyi zöldborsó, 2 hagyma, 5 cikk fokhagyma, 3 evőkanál rizs, 2
dl tejföl, 1 tojássárgája, só, bors, 2 teáskanál sóban eltett tárkony, 2
evőkanál tárkonyecet, kevés olaj.
Elkészítése: A
finomra aprított hagymát és fokhagymát üvegesre dinszteljük az olajon,
hozzáadjuk a falatnyi kockákra vágott húst, sózzuk, borsozzuk, fehéredésig
pirítjuk, felöntjük, kb 2, 5 liter vízzel, felforraljuk, a habját leszedjük,
puhára főzzük. Amikor a hús már majdnem puha hozzáadjuk a kockára vágott
leveszöldséget, a tárkonyt, együtt főzzük tovább. Amikor a hús és a
leveszöldség is megpuhult, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, a zöldborsót,
a rizst, még 6 – 7 percig főzzük. A tojássárgáját simára kavarjuk a tejföllel,
hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk. A tűzről levéve a tárkonyecettel
savanyítjuk.
2 megjegyzés:
Jaj, ilyet én is szoktam, csak ritkán jutok bárányhúshoz. Nagyon finom!
Marisz57, bizony :) Mi is inkább csak húsvétban jutunk hozzá.
Megjegyzés küldése