2016. március 31., csütörtök

Carlsbad knedlíky vagyis Carlsbadi szalvétagombóc

És itt van a csehek híres körete a knédli, úgy féltem, hogy fog- e sikerülni, de nagyon jó lett, s pont olyan mint mit Prágában ettünk :)


Hozzávalók (4 - 5 személy részére): 2 hagyma, 5 zsemle, 3 dl tej, 25 dkg liszt, 3 tojássárgája, 3 tojássfehérje, só, kis csokor petrezselyemzöld, kevés olaj.
Elkészítése: A finomra aprított hagymát megpirítjuk az olajon, hozzáadjuk a kockára vágott zsemlét, megpirítjuk. A megpirított zsemléhez hozzáadjuk a tojássárgáját, a sót, a petrezselyemzöldet, a tejet, összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét és a lisztet. Vajjal megkent alufóliába tekerjük rúd formájában, forrásban lévő vízben mindkét oldalát 30 - 30 percig főzzük.

4 megjegyzés:

Tiffanylda írta...

Kösziiii!!!!:) Alig várom, hogy kipróbáljam!:)

Kati írta...

Tiffanylda :) Nagyon finom, majd írd meg milyen lett :) Az igaz, hogy nem diétás :)

Vicuska írta...

Ó, de szeretem, viszem a receptedet kipróbálni. Ez kicsit más reci :)

Kati írta...

Vicuska, remélem ízlett :)