2016. március 23., szerda

Spenótos krumplileves

Finom, tavaszias, mégis laktatós leves :)


Hozzávalók (2 - 3 személy részére): 30 dkg spenót, 20 dkg füstölt házi sonka, 5 közepes krumpli, fél póréhagyma, 3 cikk fokhagyma, 1 tojássárgája, 1 dl natúr joghurt, kevés olaj, só, 1 evőkanál ecet.
Elkészítése:
  1. Előkészítjük a leves hozzávalóit, a póréhagymát, a sonkát, a krumplit, a spenótot, a tojást, a joghurtot.
  2. A finomra aprított póréhagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát, fehéredésig pirítjuk.
  3. A sonkát felöntjük kb 1, 5 liter vízzel, sózzuk, puhára pároljuk.
  4. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk.
  5. Amikor a sonka megpuhult hozzáadjuk a krumplit, szintén puhára pároljuk.
  6.  A spenótot megmossuk, laskára vágjuk.
  7. Amikor a krumpli is megpuhult hozzáadjuk a spenótot és a fokhagymát, kb 5 percig együtt főzzük.
  8. A tojássárgáját simára kavarjuk a joghurttal.
  9. A tojássárgás joghurtot hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, a tűzről levéve az ecettel savanyítjuk.

Nincsenek megjegyzések: