Hozzávalók (2 - 3 személy részére): 30 dkg spenót, 20 dkg füstölt házi sonka, 5 közepes krumpli, fél póréhagyma, 3 cikk fokhagyma, 1 tojássárgája, 1 dl natúr joghurt, kevés olaj, só, 1 evőkanál ecet.
Elkészítése:
- Előkészítjük a leves hozzávalóit, a póréhagymát, a sonkát, a krumplit, a spenótot, a tojást, a joghurtot.
- A finomra aprított póréhagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát, fehéredésig pirítjuk.
- A sonkát felöntjük kb 1, 5 liter vízzel, sózzuk, puhára pároljuk.
- A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk.
- Amikor a sonka megpuhult hozzáadjuk a krumplit, szintén puhára pároljuk.
- A spenótot megmossuk, laskára vágjuk.
- Amikor a krumpli is megpuhult hozzáadjuk a spenótot és a fokhagymát, kb 5 percig együtt főzzük.
- A tojássárgáját simára kavarjuk a joghurttal.
- A tojássárgás joghurtot hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, a tűzről levéve az ecettel savanyítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése