2016. március 26., szombat

Spenótgolyók sütőben

Ez is egy különleges tavaszi, diétás, egészséges recept :)


Hozzávalók (kb 10 darabhoz): 25 dkg spenót, 1 tojás, 5 dkg sajt, 2 cikk fokhagyma, 1 evőkanál zabkorpa, 1 evőkanál tökmagliszt, só, bors. (A zabkorpa és a tökmagliszt zsemlemorzsával is helyettesíthető, csak akkor nem lesz annyira egészséges a végeredmény.)
Elkészítése: A spenótot enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, alaposan kinyomkodjuk a vizet belőle, apróra vágjuk. A sajtot apró lyukú reszelőn lereszeljük. A spenótot, a sajtot, a tojást, a zabkorpát, a tökmaglisztet, az áttört fokhagymát, sót, borsot összekavarjuk, 15 percet állni hagyjuk, majd dió nagyságú golyókat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsiben 10 - 15 perc alatt megsütjük.

3 megjegyzés:

María írta...

Nagyon ötletes :)!! Kellemes ünnepeket Nektek!

Kati írta...

María, köszönöm, remélem nektek is jól telt az ünnep :)

Gabi írta...

Ma elkészült.Különleges és finom! :)