2016. március 1., kedd

Tavaszias halszeletek

Mostanában igyekszem több halat enni, és minél változatosabban elkészíteni.


Hozzávalók (2 személy részére ): 50 dkg tőkehal törzs, 1 kisebb cukkini,  5 - 6 koktélparadicsom, 4 - 5 mag nélküli fekete olajbogyó, 1 kisebb póréhagyma, 5 dkg feta sajt, só, bors, petrezselyemzöld, kevés olívaolaj.
Elkészítése: A halat kb 2 cm széles gyűrűkre szeleteljük, sózzuk, borsozzuk. A karikára vágott póréhagymát megdinszteljük az olívaolajon, hozzáadjuk a karikára vágott cukkinit, a tetején kissé megvágott koktélparadicsomot, sózzuk, borsozzuk, folyamatosan kavargatva megpirítjuk. Amikor a zöldségek megpirultak, hozzáadjuk a halat, együtt puhára pároljuk, kissé megpirítjuk. Az utolsó 5 percben hozzáadjuk a karikára vágott olajbogyót, a kovkára vágott fetát, a finomra aprított petrezselyemzöldet.

Nincsenek megjegyzések: