Hozzávalók: 40 dkg liszt, 1 tojás, 25 dkg margarin, másfél evőkanál zsír, 15 g élesztő, 3 – 4 evőkanál tej, 15 dkg sajt, pici só; a kenéshez, szóráshoz: 3 – 4 evőkanál olaj, 1 tojás, 20 dkg sajt, só.
Elkészítése: Az élesztőt a langyos tejben
felfuttatjuk, hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a margarint, a zsírt, a sót, és a
sajt felét. Alaposan összegyúrjuk, és 8 cipócskát formálunk belőle, fél órát
pihentetjük. Ekkor kerekre kinyújtjuk, megkenjük az olajjal, felcsavarjuk, és
újra kinyújtjuk. Háromszögekre vágva kifliket formálunk, megkenjük az olajjal
felvert tojással, megszórjuk a reszelt sajttal, a sóval. Előmelegített sütőben,
közepes lángon aranyszínűre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése