Hozzávalók(5 – 6
személy részére): 8 tojás, 15 dkg lila krumpli, 5 dkg vaj, 2 evőkanál tejföl,
só, bors. A majonézhez: 1 tojássárgája, 1 teáskanál mustár, 1, 5 dl olaj, só, 4
– 5 evőkanál tejföl.
Elkészítése: A
tojást megfőzzük, meghámozzuk, kettőbe vágjuk, a sárgáját óvatosan kivesszük. A
krumplit megfőzzük, hagyjuk kihűlni, meghámozzuk, késes aprítóban kevés tejföl
hozzáadásával pürésítjük. A tojássárgát villával összetörjük, hozzáadjuk a
krumplihoz, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a vajat, a tejfölt, simára kavarjuk.
A tojásokat megtöltjük a töltelékkel. A majonézhez a tojássárgát simára
kavarjuk a mustárral, lassan adagolva hozzá az olajat kemény majonézt kavarunk,
tejföllel lazítjuk. Picit sózzuk. A töltött tojást a majonézzel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése