2016. március 25., péntek

Pereszke gombás tarhonya

Édesanyám tett el az őszön finom pereszkét üvegben, saját levében, nagyon, de nagyon finom, akár magára is meg lehetne enni. Ezzel a finom gombával készült ez a tarhonya, egyszerű és nagyszerű étel.


Hozzávalók (3 - 4 személy részére): 2 borospohár tarhonya, 1 hagyma, 1 befőttesüveg pereszke gomba (vagy kb 60 dkg friss pereszke vagy más gomba), só, bors, pirospaprika, kevés olaj, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a pirospaprikát, a tarhonyát, 2 - 3 percet pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, felöntjük annyi langyos vízzel, ami jól ellepi, alacsony lángon puhára pároljuk. Amikor a tarhonya már majdnem puha hozzáadjuk a gombát is, 4 - 6 perc alatt összefőzzük, végül megszórjuk a finomra aprított petrezselyemzölddel. Ha friss gombát használunk, a gombát kevés olajon megpirítjuk, úgy adjuk a tarhonyához.

2 megjegyzés:

Katalin írta...

Ilyen gombát még nem ettünk, de biztos finom!
Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok szeretettel, egész családodnak is!

Kati írta...

Katalin, nálunk sok helyen terem ez a finom gomba :) Köszönöm :)