2016. március 17., csütörtök

Salátaboglárkás mártás

Itt egy egészséges, tavaszi étel :) Diétázók is ehetik :)


Hozzávalók (2 személy részére): 30 dkg csirkemell, 2 maréknyi salátaboglárka, 1 maréknyi csalán, 1 evőkanál zabkorpa, 3 - 4 dl tej, só, bors, pirospaprika, kevés olaj.
Elkészítése: A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, a felforrósított olajon fehéredésig pirítjuk, felöntjük kevés vízzel, puhára pároljuk, zsírjára sütjük. Amikor a hús megpuhult hozzáadjuk a salátaboglárkát és a csalánt, pici vizet töltünk rá, 5 - 6 percig pároljuk, ekkor megszórjuk a pirospaprikával, a zabkorpával, felöntjük a tejjel, besűrítjük.
Megjegyzés: Puliszkával tálaljuk.

2 megjegyzés:

sedith írta...

Ez nagyon finom lehet. Eddig csak levesbe vagy salátába használtam, de nekem is fantáziálni kéne egy kicsit, hogy mit lehetne még csinálni belőle. :)

Kati írta...

Az volt bizony, en osszehoztam egy teljes menut az iden, de mar csak jovore kerul be vmelyik lapba, volt salata, leves es ez a martas :)