Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg zsír, 3 tojássárgája, 1 citrom lereszelt héja, 1 tasak vaníliás
cukor, 1 teáskanál rózsakő(szalalkáli) , különböző kiszúrók a formázáshoz,
kevés olaj a tepsi kikenéséhez. A diszítéshez: 2 tojásfehérje, 6 evőkanál
cukor. Színes cukorkák.
Elkészítése: a
hozzávalókat egy munkalapon alaposan
összegyúrjuk, amíg a massza könnyen gyúrható lesz. Majd késfoknyi vékonyra kinyújtjuk, majd
kisebb és nagyobb kör formákat szúrunk
ki belőle. A kivágott darabokat kiolajazott és lisztezett tepsibe
sorakoztatjuk, majd előmelegített sütőben, előbb magasabb, aztán alacsonyabb
hőfokon világosbarnára sütjük. Kb.10 - 15 perc alatt sül meg, de vigyázzunk,
mert hamar odaég. A sütőből kivéve
kemények ezek a sütemények, de letakarva egy - két nap alatt megpuhulnak. A
habhoz a tojásfehérjéből és a cukorból gőz felett habot verünk. A kihűlt
süteményeket megkenjük a tojáshabbal, minden nagyobb körre ráragasztunk két
kisebbet, ezek lesznek a nyuszi talpai, ezeket is megkenjük a habbal, majd a
színes cukorkákkal diszítjük.
Megjegyzés: ha
nyújtáskor a tésztánk szakadozna, kevés lisztet és vizet gyúrjunk még hozzá,
amíg megfelelő állagú lesz.
3 megjegyzés:
:-) nagyon cukik!
De édes, guszta kis csapat! :-)
Csipike, köszi :)
Zsófi, köszi :)
Megjegyzés küldése