2016. március 22., kedd

Nyúlhúsleves

Nyúlhúsból is isteni finom húslevest lehet főzni. Mi nagyon szeretjük :)


Hozzávalók (5 - 6 személy részére): 1 nagyobb nyúl csontos részei (legalább 1 kg ), 6 - 7 közepes sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 1 zeller, 1 hagyma, 2 krumpli, só, 20 szem feketebors. Házi vékonytészta levesbetétnek.
Elkészítése: A húst a megtisztított, egészben hagyott zöldségekkel hideg vízben főni tesszük, egy teatojásban hozzáadjuk  a szemes borsot, felfőzzük, majd alacsony lángon hagyjuk csendesen gyöngyözni, míg minden megpuhul. Ezután leszűrjük, hagyjuk leülepedni a levest, majd újra átszűrjük, levesbetétként házi vékonytésztát főzünk bele.

4 megjegyzés:

Monika írta...

Elhatároztam,hogy jobban figyelek arra,hogy a konyhában is jeleskedjek.:) És ahhoz itt vagy te,mert a receptjeid segítenek.:)Köszönöm!♥

Kati írta...

Mamka :) Úgy örvendek, ha tetszik vmi, ha ki is próbálsz tőlem recepteket :) Ez a legjobb visszajelzés nekem :) És sok sikert a konyhában Neked :) Én köszönöm :)

Anikó írta...

Én tárkonyosan tejfölösen/tejszínesen készítem a nyúllevest, nagyon szeretjük.
Igy: http://zsanuaria.blogspot.hu/2010/03/tejfolos-tarkonyos-nyulaprolek-leves.html
Egyszer próbáld ki, nem bánod meg :-)

Kati írta...

Anikó, készítettem már olyat én is :) Tudom, hogy finom :)