Hozzávalók: 25 evőkanál liszt, , 9 evőkanál
cukor, 1 nagy tojás, 3 evőkanál méz, 6 evőkanál tej, 5 dkg margarin, 1
kávéskanál szódapor. A krémhez: 0, 5 liter tej, 5 evőkanál gríz, 10 dkg + 3 evőkanál cukor,1 tasak vaníliás cukor, 25 dkg margarin.
Az összerakáshoz: kb fél befőttes üveg kemény szílvaíz.
Elkészítése: A liszt kivételével a
hozzávalókat egzy tálba tesszük, gőz fölött
5 percig kavarjuk, majd a gőzről levéve hozzákavarjuk a lisztet, míg
nyújtható masszát kapunk. Lisztezett
munkalapon 4 lapot nyújtunk,
előmelegített sütőben rózsaszínre sütjük. A tejből és a grízből a 3 evőkanál
cukorral és a vaníliás cukorral kását főzünk, hagyjuk kihűlni, majd
összekavarjuk a cukorral habosra kavart margarinnal. A süteményt a következő
képpen rakjuk össze: az első lapra rákenjük a gizes krém felét, ráhelyezzük a
második lapot, azt megkenjük a szílvaízzel, ráhelyezzük a harmadik lapot,
megkenjük a megmaradt grízes krémmel, majd befödjük a negyedik lappal. Egy éjszakát letakarva
pihentetjük, hogy a lapok megpuhuljanak.
4 megjegyzés:
Nagy kedvencem!
Ez a süti nálam is első helyen van ! Guszta!
De finom lehet ez is!
Vicuska, nekem is, köszi :)
Éva, nálunk is, köszi :)
Katalin, nagyon finom :)
Megjegyzés küldése