2016. február 8., hétfő

Hagymakarikában sült tojás

Isteni, kedvenc reggelim lett. Melegen ajánlom húsvéti reggelinek.


Hozzávalók(2 személy részére): 4 nagy vöröshagyma, 4 kis méretű tojás, kevés olaj, só, pirospaprika.
Elkészítése: A tojásokat egyenként borospoharakba ütjük, ha túl nagyok lennének a fehérjükből elveszünk keveset, hogy majd ne follyanak ki a hagymakarikából. A hagymát meghámozzuk, a közepéből, ahol a legszélesebb egy vastag kört kivágunk, a közepét óvatosan kinyomjuk, így egy nagy hagymakarikát nyerünk.  A hagymakarika  egyik oldalát megpirítjuk az olajon, majd megfordítjuk, óvatosan belecsusztatjuk a tojást, addig sütjük, míg a fehérje megkeményedik. Amikor megsült sózzuk, megszórjuk pirospaprikával.
Megjegyzés: A megmaradt hagymát sem kell elvesztegetnünk, kevés olajon megpirítjuk, és a tojások mellé tálalhatjuk.

4 megjegyzés:

María írta...

Nagyon jó ötlet!

Aloha írta...

Ez nagyon jó ötlet!
Hálásan köszönöm! :-)
További szép napot, hetet kívánok! :-)

Katalin írta...

Ez nekem is nagyon tetszik!

Kati írta...

Maria, köszönöm :)

Aloha, Isten hozott a blogomon :) Gyere máskor is, örvendek, ha találsz kedvedre valót :)

Katalin, köszi :)