Hozzávalók(2 személy részére): 4 nagy vöröshagyma, 4 kis méretű tojás, kevés olaj, só, pirospaprika.
Elkészítése: A tojásokat egyenként borospoharakba ütjük, ha
túl nagyok lennének a fehérjükből elveszünk keveset, hogy majd ne follyanak ki
a hagymakarikából. A hagymát meghámozzuk, a közepéből, ahol a legszélesebb egy
vastag kört kivágunk, a közepét óvatosan kinyomjuk, így egy nagy hagymakarikát
nyerünk. A hagymakarika egyik oldalát megpirítjuk az olajon, majd
megfordítjuk, óvatosan belecsusztatjuk a tojást, addig sütjük, míg a fehérje
megkeményedik. Amikor megsült sózzuk, megszórjuk pirospaprikával.
Megjegyzés: A megmaradt hagymát sem kell elvesztegetnünk,
kevés olajon megpirítjuk, és a tojások mellé tálalhatjuk.
4 megjegyzés:
Nagyon jó ötlet!
Ez nagyon jó ötlet!
Hálásan köszönöm! :-)
További szép napot, hetet kívánok! :-)
Ez nekem is nagyon tetszik!
Maria, köszönöm :)
Aloha, Isten hozott a blogomon :) Gyere máskor is, örvendek, ha találsz kedvedre valót :)
Katalin, köszi :)
Megjegyzés küldése